“HAKSIZ FİYAT ARTIŞI UYGULAMASI VE FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİNDEKİ GELİŞMELER” konulu bilgilendirme toplantısı Ankara Ticaret Odasında (ATO) yapıldı.

30 Nisan 2024

“HAKSIZ FİYAT ARTIŞI UYGULAMASI VE FİYAT  ETİKETİ  YÖNETMELİĞİNDEKİ  GELİŞMELER”  konulu  bilgilendirme toplantısı Ankara Ticaret Odasında (ATO) yapıldı.

İl Müdürümüz Sn. Dr. Elif Tan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sn. Gürsel Baran, ATO'nun 1 No'lu Toptan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Meslek Komitesi, 7 No'lu Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakende Ticareti, 40 No'lu Pastacılar, Çikolata ve Tatlıcılar, 60 No'lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Haksız Fiyat Artışı Uygulaması ve Fiyat  Etiketi  Yönetmeliğindeki  Gelişmeler"  konulu  bilgilendirme  toplantısı 18 Nisan 2024 tarihinde ATO Duatepe Hizmet Binasında yapıldı.

İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda düzenlenen ve ilgili Komite üyelerinin bilgilendirildiği toplantıda; Bakanlığımız İç Ticaret Genel Müdürlüğünde görevli Ticaret Uzmanı Sn. Burak ÖZSARAÇ’ın "Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Uygulamaları",  Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünde görevli Ticaret Uzmanı Sn. Aslı Zekiye ÇOLAK’ın da"6502 Sayılı Kanun ve Fiyat Etiketi" konulu bilgilendirme sunumlarının akabinde ilgili sektörlerin temsilcileriyle  istişarede bulunularak, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.